486165_72656c532f6d4325a2adb5ce7b860727-

EXPERIÈNCIES

PRÀCTIQUES DELS ALUMNES EN FORMACIÓ

Un Obús al Cor

Taller II de 1r del CFGS

 25 - 27 setembre 2020 

El taller que els alumnes que aquest curs faran 2n no van poder realitzar a causa de la pandèmia, arriba al Llevant Teatre de Granollers, tot obrint les seves portes com a primera estrena.

Jam Sessions de teatre

amb Arsènic

Roca Umbert f.a.

 18 juliol 2020 

La primera Jam Teatre dins del "Obert x vacances" de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. #culturasegura

Que venen els russos...!

Taller I de 2n del CFGS

 7 - 9 febrer 2020 

Els alumnes de 1r del CFGS porten el seu taller al Llevant Teatre de Granollers: «QUE VENEN ELS RUSSOS...!», una sèrie de comèdies basades en peces curtes d’Anton Txékhov, dirigida per en Dušan Tomič. "Els nostres russos són també gent de pau sotmesa en les situacions plenes d’emocions, antecedents, somnis, patiments, retrets... Tot per obtenir l’amor, que és el que més ens manca.Ens burlem de les autoritats desenmascarant falsos valors i ridiculitzant les mentides, les mediocritats i l’ordre públic".

​Càpsules

Moviment i veu

 curs 2019 - 2020 

Les càpsules de moviment i veu que fan els alumnes del CFGS són microcursos molt focalitzats en resoldre situacions actuals de necessitats formatives. Durant el segon curs han tastat: les danses urbanes amb Hector Puigdomènech de Brodas Bros; el burlesque, el cabaret i el «sexy style» amb Lys Moya; l'art performàtic amb la Júlia Barbany; la dansa contemporània amb la Nora Baylach... i el que queden! 

Món Ubu

Taller de 1r del CFGS

 14 - 16 juny 2019 

Els alumnes de 1r del CFGS porten el seu taller al Llevant Teatre de Granollers: «MÓN UBÚ», una obra tirana i d'ambició sense límits basada en 'Ubú Rei' d'Alfred Jarry, dirigida per Ferran Farré. «MÓN UBÚ» és un viatge per l’univers singular d’uns éssers cruels sense consciència, transgressors i farcits de pecats capitals, amb una essència arbitrària, escatològica i esperpèntica: els Ubú. Aquesta versió adaptada d'“Ubú rei”, d'Alfred Jarry, ens endinsa en la paròdia grotesca sobre poder i corrupció, i esdevé una metàfora satírica dels totalitarismes del segle XX, amb tocs provocatius, surrealistes i absurds.

Espectacle per la Pau

81è aniversari del bombardeig

de la ciutat de Granollers

 11 abril 2019 

Els vuit anys del conflicte de Síria és motiu de reflexió. Per això, a l'acte del Teatre Auditori de Granollers que obria la programació del 81è aniversari del bombardeig de Granollers han sigut protagonistes. I hem de dir que ens ha agradat molt participar-hi amb un petit espectacle interpretat pels alumnes de 1r del CFGS.

El Burgès gentilhome

Taller I de 2n de CFGS

 8 - 10 febrer 2019 

Molière, pare fundador de la Comédie-Française i hereu de la tradició de la Commedia dell’arte italiana, ens presenta a «El burgés gentilhome» una comèdia àcida i trepidant que reflexiona sobre l’engany, l'aparença i la incorporació a la societat dels anomenats nous rics. Una sàtira d’una vigència aclaparadora. Molière, en l'obra que aquí presentem, ens recorda que les aparences, encara que siguin de disseny, són inútils i que “alguna cosa hi ha de baixesa moral en qui amaga la condició que el cel li ha otorgat i que el món està plagat d’ignorants amb maneres de divinitat.

Càpsules

Moviment i veu

 curs 2018 - 2019 

Les càpsules de moviment i veu que fan els alumnes del CFGS són microcursos molt focalitzats en resoldre situacions actuals de necessitats formatives. Durant el segon curs han tastat: la percussió corporal i el «beat box» amb en Sergi Ramis; el burlesque, el cabaret i el «sexy style» amb Lys Moya; el swing amb en Martí Gasol; el flamenc amb en Juan Carlos Lérida; i el hip hop i les acrobàcies amb en Carlos Carmona. I els que queden!

Animacio Arsènic

L'escola al carrer

 15 setembre 2018 

Hem muntat l'escola al carrer per apropar les arts escèniques a tothom. Teatre, teatre musical, dansa teatre, claqué...

Anne Dennis

Assajos del taller del CFGS

 14 maig - 14 juny 2018 

Durant l'últim mes de curs, els estudiants del Cicle de Grau Superior experimentaran un taller amb la Directora de teatre Anne Dennis. L'Anne Dennis ha sigut durant molts anys cap del Departament de Moviment de Rose Bruford College of Speech and Drama de la ciutat de Londres. Es va formar com a ballarina, actriu i mim als Estats Units abans d'aconseguir la beca Fulbright, que li va permetre estudiar a París amb Étienne Decroux. Al llarg dels últims cinquanta anys ha desenvolupat la seva tasca a l'àmbit del teatre físicament expressiu per tota Europa i EEUU. Recentment ha publicat el llibre El cuerpo elocuente, un volum instructiu i inspirador que mostra com els actors poden utilitzar el seu cos per ser tan expressius i eloqüents com les paraules, tot pensant i analitzant les necessitats físiques de l'actor.

Jam Teatre

Pràctiques escèniques amb públic

 tots els últims divendres del mes 

La Jam Teatre és una experiència on els Alumnes del Cicle Superior en Tècniques d’Actuació Teatral comparteixen escenari amb altres joves creadors, obrint una porta al públic que alhora els hi serveix com a pràctica escènica.

Gala Inaugural

d'Escena GrAn

Teatre Auditori de Granollers

 26 setembre 2020 

Els nostres alumnes amb la col·laboració d'en David Martín van vetllar per una #culturasegura durant la Gala de Presentació d'Escena GrAn Temporada 2020-2021 al Teatre Auditori de Granollers.

Segueix la cultura

Presentació del programa

 10 juny 2020 

"Les actrius d'Arsènic, Patricia Sequedo, Jordina Estrada i Estel Folch, hi van posar ironia, d'aquella que et fa somriure però també reflexionar".

— Granollers Cultura.

Nadal a Granollers

Els patges visiten els barris

 2 gener 2020 

Pocs dies abans de l'aribada dels Reis Mags d'orient, els alumnes del CFGS han ajudat a la recollida de cartes tot fent de patges pels barris de Granollers.

NiceOne Barcelona

Man of Medan

 28 novembre - 1 desembre 2019 

Durant el festival NiceOne de Barcelona, els nostres alumnes i alguns exalumnes del CFG van participar com a actors en el videojoc Man of Medan.

Com m'aturo?

Taller II de 2n del CFGS

 7 - 9 juny 2019 

Per acabar el curs, Els alumnes de 2n Cicle de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral porten al  Llevant Teatre de Granollers  «COM M'ATURO?», un espectacle basat en el text 'Psicosi 4.48' de Sarah Kane. Dirigit per la Marta G. Otín. Sarah Kane va internar-se voluntàriament a l'Hospital Maudsley de Londres a causa d'una depressió profunda. Tenia 28 anys. 'Psicosi de les 4.48' és un artifici narratiu, potser autobiogràfic, l'hora de la breu lluïdesa i també la desesperació.

II Mostra de Cicles al Teatre Victòria

Teatre i circ

 9 abril 2019 

Aquest any, els alumnes de 2n de la nostra escola van interpretar a l'escenari del Teatre Victòria de Barcelona la comèdia «El burgès gentilhome» de Molière.

Comèdia

Nesa Vidaurrazaga i Roger Julià

 8 gener - 7 febrer 2019 

Al febrer, els alumnes de 2n faran un espectacle que serà la mostra d'un taller dirigit per la Nesa Vidaurrázaga i en Roger Julià. L'assignatura omple tot l'horari del CFGS durant un mes. D'aquesta manera, els alumnes s'hi poden dedicar plenament.

FANTASTIK GRANOLLERS

Festival de Cinema Fantàstic

de Terror de Granollers

 8 - 11 novembre 2018 

El  Fantàstik  és un festival que neix al 2012 amb la intenció de divulgar el cinema de gènere fantàstic i/o de terror de qualitat, inèdit en sectors comercials convencionals i oferir d’aquesta forma un esdeveniment exclusiu on poder gaudir d’una experiència única a la ciutat. En aquesta 7a edició, els alumnes de 1r del nostre CFGS han participat en la creació de l'spot oficial.

The Nobodies

Taller de 1r del CFGS

 15 - 17 juny 2018 

Per acabar el curs, Els alumnes del Cicle de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral porten al Llevant Teatre de Granollers «THE NOBODIES», un taller dirigit per la nord-americana Anne Dennis.

Jam Arsènic

La Trama

 7 abril 2018 

Amb motiu de La Trama, els alumnes de formació i altres actors i actrius van dur a terme una Jam al Llevant Teatre, tot fent una banda mimada sobre La vida es bella, un fragment de El Drac d’Or i el tema musical Hallo Django.

Conta contes per a infants

DFactory Christmas Market

 22 - 23 desembre 2017 

El DFACTORY és una fira que omple de dissenyadors, foodtrucks i música l'espai d'arts de Roca Umbert. La tarda dels dies 22 i 23, els alumnes de formació van preparar un espectacle per als més menuts de la família: la narració d'una sèrie de contes entre els quals es van poder escoltar Les tres filadores, El sabater, Les melmelades de la Polònia i El vestit nou de l'Emperador.

Recital de textos clàssics filosòfics

Museu de Granollers

 20 setembre 2020 

Alguns alumnes del nostre #CFGS van participar a l’Opera Aperta de Granollers tractant textos de filosofia sobre la vida. Podeu recuperar els diàlegs al canal de youtube del Museu de Granollers.

Opera Aperta

Museu de Granollers

 6 març 2020 

El divendres passat alguns dels nostres alumnes i exalumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral van participar en Opera Aperta (organitzat pel Museu de Granollers) tot experimentant el que és formar part d'una gravació de TV.

Super conta contes

DFactory la fàbrica dels regals

 21 desembre 2019 

Aquest any el DFACTORY va tornar a Roca Umbert f.a. amb un munt d'activitats gratuïtes per a tots els públics! Nosaltres hi vam ser al migdia. Va ser molt interessant transmetre totes les històries als més menuts (i als no tant menuts).

IX Jornada de Taula

Salut Jove

El suïcidi i les autolesions

 6 novembre 2019 

La Sara Granés i l'Estel Ibars van oferir una peça de «Com m'aturo?» (l'espectacle basat en 'Psicosi de les 4.48' de Sarah Kane que van treballar el curs passat) als asistents a la IX Jornada de Taula Salut Jove sobre el suïcidi i les autolesions.

Dansa al Carrer

Mostra d'escoles i grups de dansa

 6 novembre 2019 

La Teresa G. Valenzuela i alguns alumnes de 1r del CFGS van celebrar el dia mundial de la dansa a Granollers juntament amb altres 18 grups i escoles de ball.

La naranja mecánica

Assaig obert

 6 novembre 2019 

Aquest matí ens han visitat alguns alumnes de l'Institut Antoni Cumella de Granollers i, a més de fer-se un volt per l'escola, han presenciat l'assaig d'una banda mimada sobre «La naranja mecánica» de Stanley Kubrick.

Conta contes teatralitzat

DFactory Christmas Market

 22 desembre 2018 

Un any més, la fàbrica de regals  DFACTORY  va omplir d’articles de disseny, foodtrucks i música l'espai d'arts de Roca Umbert. És per aquest motiu que, aprofitant la quantitat d’assistents al mercat, els alumnes de 1r es van dur a terme un un conta contes teatralitzat al bell mig de la Nau B1.

#MAU2018

Mostra d'Art Urbà a Roca Umbert

 20 octubre 2018 

La MAU és un festival que es va formular a partir d'entendre l'espai públic com una plataforma d'interacció. En aquesta edició es va contar amb la col·laboració de Silere, un col·lectiu format per les artistes Andrea Paz i Maria Capell. Juntes, van crear el Proyecto X. Es tracta d'una instal·lació que pretén dialogar amb la memòria social de l’activitat fabril, a través de les edificacions, l’arquitectura i els límits, tot configurant un relat que busca donar-se a conèixer i reconèixer el territori.

Montseny Eròtic

Lectura dramatitzada amb motiu de la presentació del llibre de relats

 23 maig 2018 

A la Sala Francesc Tarafa de Granollers, els alumnes que cursen el CFGS i alguns actors de la companyia Quatre per Quatre van fer una lectura dramatitzada d'alguns relats del llibre «Montseny eròtic» amb motiu de la seva presentació. El llibre «Montseny eròtic» és el quart recull de relats del Grup d’Escriptors del Montseny (GEM).

Fira Guia't

Taula Rodona, presentació d'experiencies per a joves

 20 març 2018 

La Fira Guia’t és un projecte compost per conferències, tallers, taules rodones i estands que permet mostrar tot el ventall d’ensenyaments postobligatoris professionalitzadors que s’ofereixen a la comarca del Vallès Oriental. Els alumnes del nostre Cicle de Grau Superior van participar en una taula rodona que es va dur a terme a la Sala Aplegador de Roca Umbert, fàbrica de les arts, explicant la seva experiència en la nostra escola.

#MAU2017

Mostra d'Art Urbà a Roca Umbert

 21 octubre 2017 

La MAU és un festival que es va formular a partir d'entendre l'espai públic com una plataforma d'interacció. En aquesta edició es va contar amb la col·laboració de l'artista Irma Marco que va crear una instal·lació interactiva sonoravisual que mostrà un relat col·lectiu i espontani sobre el passat i present de Roca Umbert. Els alumnes del curs de formació van inaugurar la peça descobrint els sons a través d'unes seqüències de moviment trepitjant la instal·lació. D'aquesta manera van anar creant combinacions sonores que transportaven al públic al passat, barrejant sorolls de la fàbrica amb veus de treballadors, residents i usuaris.

on?
Av. Enric Prat de la Riba, nº 77    ·    Roca Umbert, fàbrica de les arts
08401 Granollers, Barcelona

contacte
arsenic.espaidecreacio@gmail.com              

938709465

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon