top of page

PRODUCCIONS

D'ARSÈNIC | ESPAI DE CREACIÓ

Germanes

Per matar les llavors del penediment, nit rere nit,

estàs escanyant els teus somnis

La Geneviève, una advocada experta en conflictes internacionals, es veu obligada a passar la nit en una habitació d’hotel. Mentre espera que la tempesta de neu acabi a l’exterior, no s’imagina tot el que està a punt de passar dins de l’habitació 2121 i que desembocarà en una fortuïta trobada amb la Layla, perit d’una companyia d’assegurances.

 

La necessitat de posar paraules a les nostres necessitats, la humiliació que ens genera el silenci, el dolor per la pèrdua de la nostra història i la nostra llengua, són alguns dels temes que apareixeran en aquesta habitació entre dues dones que es troben de manera atzarosa.

 

A Germanes, Mouawad explica com la trobada casual entre dues dones, interpretades amb solvència i força per Lluïsa Castell i Mónica López, els donarà força per rebel·lar-se a una vida que no les pertany i trobar les paraules per trencar el silenci.

Equip artístic

Autor: Wajdi Mouawad
Text inspirat per: Annick Bergeron i Nayla Mouawad
Traducció: Helena Tornero
Direcció: Roberto Romei
Ajudant de direcció: Mireia Lucas
Interpretació: Lluïsa Castell i Mónica López
Il·luminació, vestuari i escenografia: Roger Orra
Espai sonor: Jordi Collet
Espai audiovisual: Pau Masaló
Producció executiva: Ferran Murillo
Fotografies: Anna Fàbrega
Coproducció: Arsènic Creacions i Tantarantana Teatre.

Monster

Una obra que vol fer-nos somriure de les nostres pors

Monster és una comèdia acida, divertida i tendre sobre la necessitat d’acceptar-nos així com som, sense intentar adherir a canons establerts ni complaure les persones que ens envolten. Som animals estranys, amb les nostres manies i els nostres defectes, no encaixem amb els canons de la publicitat, però això vol dir que estem vius. Entendre aquesta senzilla veritat ens pot treure la por i fer-nos immensament més feliços.

Monster és un espectacle de narració on les intèrprets explicaran la història de la Cati, una noia adolescent i el seu entorn meravellosament destructurat. Les actrius es tornaran fent tots els nombrosos personatges de l’obra. El teatre al seu grau més pur, sense escenografia ni efectes, només el text i el joc teatral.

Monster és un concert: les interprets de l'espectacle es transformen aquí en “Les Prinzelles”, un grup de tres noies de Calafell que presenten el seu primer disc, "Monster", inspirat en la història de la Cati. Així “Les Prinzelles” explicaran la història de la Cati i al mateix temps cantaran les cançons inspirades en les seves aventures.

Equip artístic

Text: David Greig

Direcció: Roberto Romei

Ajudant de direcció: Andrea Bel

Interpretació: Blanca Garcia-Lladó, Clara Manyós, Berta Pipò

Traducció: Helena Tornero

Espai, vestuari i il·luminació: Roger Orra

Composició musical: Les Mamzelles

Espai Sonor: Javi Bañasco

Coproducció: Arsènic Creacions i Tantarantana Teatre.

Shenzhen significa infern

Què estàs disposat a fer per conservar la teva feina?

Quatre obrers d’una fàbrica de components electròniques han de passar una sèrie de proves i exàmens. Ho fan per guanyar un petit premi o senzillament per no perdre el seu lloc de treball. Per una hora estaran a la mercè d’una examinadora sense compassió que els sotmetrà a tota mena de prova i pressió psicològica.

 

Shenzhen significa infern és una crítica de les condicions de treball, a la globalització que no ha creat el paradís que ens venien fa unes dècades, sinó que ha creat més precarietat, ha abaixat els sous i ha escampat el poder absolut de les empreses sobre qualsevol llei o control, deixant-nos amb una sensació de contínua inseguretat. Els quatre obrers sacsejats i maltractats per l’examinadora de l’empresa som tots nosaltres, sempre més desprotegits, abandonats en les mans del mercat. I com els obrers, no podem fer res més que suportar, intentar agradar o senzillament intentar esquivar els cops, esperant, si no podem ser els guanyadors, almenys no ser els perdedors. Fins a la pròxima prova.

Equip artístic

Autoria: Stefano Massini

Direcció: Roberto Romei

Ajudant de direcció: Gabi Jiménez

Interpretació: Sandra Monclús

Traducció: Carles Fernández Giuia

Espai, vestuari i il·luminació: Roger Orra

Espai Sonor: Jordi Collet

Productor executiu: Ferran Murillo

Equip tècnic: Jordi Puig i Alfredo Díaz

Producció: Jordi Puig

Coproducció: el Grec 2018 Festival de Barcelona, Arsènic S.L i Tantarantana Teatre.

Material gràfic: Aitor Rodero

Lampedusa Beach

Una obra que ens parla del naufragi al mediterrani

Una pastera plena d'immigrants s'enfonsa davant la costa de Lampedusa. A plena nit, els emigrants es debaten a l'aigua. Una dona jove, la Shauba, s'aferra a les seves ulleres de sol, com si fossin un bot salvavides, - trec un moment el cap fora de l'aigua, concentro tota l'energia en aquesta operació. El pes torna a guanyar i davallo, davallo Mahama un altre cop-. Al llindar de la mort, Shauba repassa els fets, els fets són l'obstacle, els fets que l'han dut on és, i troba la força per dir tot allò que ja no vol callar.

Lampedusa Beach està creada a partir d'un text escrit l'any 2003 que malauradament és vigent en l'actualitat. Aquest, forma part de la Trilogía del Naufragio de la dramaturga italiana Lina Prosa, que posa en escena històries individuals que es transformen en històries col·lectives que adquireixen un caràcter polític, ètic i social.

Equip artístic

Autoria: Lina Prosa

Direcció: Marta G. Otín

Ajudant de direcció: David Martín

Interpretació: Olga Vinyals Martori

Traducció: Anna Soler i Horta

Escena: Josep Castells

Il·luminació: Toni Magrinyà

Espai Sonor: Marco Dominichetti

Vestuari: Anna Estany

Muntatge: Llevant Teatre Granollers i Esteve Ferrer

Producció: Artescena Social i Arsènic Creació

Material gràfic: Nora Baylach

La nit just abans dels boscos

Una obra que ens parla de la solitud portada al seu extrem

Una nit, en un carrer qualsevol, en la foscor, un home prova de retenir, mitjançant tots els mots que pot trobar, un desconegut que ha abordat en una cantonada. Li parla del seu univers, un suburbi on sempre és fosc, on se sent estranger, on ja no es treballa. Li parla de tot, fins i tot de l'amor, com mai no se'n pot parlar, excepte a un desconegut com aquell, silenciós, immòbil.

 

Un monòleg d'un gran autor del teatre modern: Koltès. Una obra que ens parla de la solitud portada al seu extrem. Des de la seva presentació al Festival d'Avinyó, aquest monòleg ha estat reconegut com una obra mestra i des d'aleshores aquesta “frase de quaranta pàgines” contínua tenint una vigència absoluta i segueix deixant-nos sense alè. De la mà d'Arsènic, l'actor en farà 4 representacions, sense cap altre escenografia que els carrers de  Roca Umbert .

Equip artístic

Autor: Bernard-Marie Koltès

Traducció: Sergi Belbel

Actor: Òscar Muñoz

Direcció: Roberto Romei

Ajudant de direcció: Joan Albinyana

Espai, vestuari i llum: Roger Orra

Producció: TNT-CART i Arsènic Creació

bottom of page