PROFESSORAT

DEL CICLE DE GRAU SUPERIOR

Dušan Tomič

Tècniques d'interpretació

 

Nascut a Sèrbia. A l'any 1974 va cursar els estudis obligatoris a la seva ciutat natal: Novi Sad. A l'any 1994 va entrar a la Akademia Umetnosti (Acadèmiade l’Art) per estudiar Interpretació.

 

​D'ençà, ha participat en diverses produccions del Teatre Nacional de Novi Sad, com Les amistats perilloses, de K.Hempton i Historia del Zoo, d’Eduard Albee. Després de llicenciar-se, viatja a Barcelona per especialitzar-se en Gest i, més tard, en Direcció a l’I.T. Barcelona. Sempre combinant-ho amb treballs de docència a l’escola audiovisual Nou Prodigi, la interpretació (El coronel Ocell, Autorretrat III, La Troupe, entre d’altres) i la direcció (L’hora en què no sabíem res els uns dels altres de Peter Handke, Vernissatge, Puc deixar de parlar en la teva llengua i seguir parlant amb la meva, entre d’altres).

 

​També ha participat en diversos festivals internacionals com Cos de Reus, Gest d’Esparreguera, Festival de Pantomima de Zemun, etc. I nombrosos curtmetratges de la productora Nou Prodigi Barcelona. Actualment és professor d’interpretació a la dita escola i dirigeix les companyies Mala Sang i Quatre per Quatre.

Enka Alonso

Dicció catalana i castellana

Llicenciada en Filologia Hispànica per l'UAH, Diplomada en Estudis musicals pel Conservatori professional de música de Menorca. Diplomada en Art Dramàtic per l'Escola Bululú 2120. Especialitzada en teatre clàssic per l’escola Teatro del Mundo.

 

Com a actriu de teatre ha participat en obres tan emblemàtiques com La vida es sueño, dirigida per Alicia Sánchez; Cimbelino, dirigida per César Barló; La marquesa de Sade, dirigida per Emilià Carilla; La importància de ser Frank, dirigida per Emilià Carilla, entre d'altres. Com a actriu de TV ha participat a les sèries: Llàgrima de Sang, L'Anell, Migjorn i Amor de cans d'IB3; i La Riera de TV3. I ha presentat programes de cultura de la Televisió menorquina i de canals locals de Catalunya. En cinema la podem veure en Pruebas de Jaime Bartolomé, Alzina d'Omar Delorage, entre d’altres.

 

Com a professora ha impartit cursets d’Iniciació al Teatre a l’escola Bululú 2120.

 

Com a compositora i cantant la podem seguir al projecte musical La nena Samsó, un duo indie poètic-electrònic que ella mateixa ha impulsat, juntament amb Marc Alongina.

Ferran Farré

Teatre físic i entrenament actoral

Format a l´École Internationale Jacques Lecoq de París. Màster en Estudis Teatrals per l´Institut del Teatre de Barcelona, UAB i UPF.

Estudis d´Art Dramàtic a l´Aula de Teatre de Lleida, Llicenciat en Educació Física per l´INEFC Lleida i CAP per la UdL. 

 

Vint anys d´experiència en docència i direcció escènica treballant entre d´altres àmbits: a educació primària i secundària, escoles de teatre, universitat, centre penitenciari, ajuntament, companyies de teatre,… Actualment treballa també a l´Aula de Teatre de Lleida i de Mataró.

 

Com a actor és cofundador de la companyia Nurosfera, havent participat en totes les seves produccions i diversos festivals (Almagro, Fira Tàrrega,…) i  havent publicat varis textos teatrals.

Joan Gener

Formació

 

Diplomat en educació social i dinamitzador cultural i comunitari per experiència. 

Actualment treballa a la cooperativa Raons Públiques i fa de professor al Grau d'Educació Social a la UOC. A més, desenvolupa projectes com "Escampant els Versos", "I si parlem de música?", entre d'altres. Ha treballat com a educador de carrer en un equip d'acció comunitària i té una llarga experiència en els moviments socials de Granollers. Ha impulsat i format part de diversos projectes culturals, educatius, comunitaris, socials i polítics que transiten entre l'espai públic, l'acció col·lectiva i l'agitació cultural.

Maria Castillo

Teatre visual

Marta G. Otín

Entrenament actoral

 

Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona.

 

Ha realitzat el curs de Teatre i Pedagogia organitzat per l’Institut del Teatre de Vic, i ha participat en diversos cursos de teatre de l’oprimit.

 

Treballa com a artista pedagoga i directora de teatre des de fa 15 anys. Ha dirigit diversos espectacles amb joves, nens i adults, i en aquests moments és professora del batxillerat en arts escèniques a l’Institut Celestí Bellera i coordinadora i directora del projecte Teatre en l’Educació de la Fundació AC des de fa 12 anys.​

Pasquale Bavaro

Teoria dramàtica i dramatúrgia

 

Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia a l'Institut del Teatre, Filosofia a l'Universitat de Lletres i Filosofia "Federico II" de Nàpols i Diplomatura d'actor per "Academia de Arte Dramático".

 

Ha treballat com actor en obres com Monsieur Apeine quiere hacer amigos, Cabaret íntim, El desertor, Ill cervello non fa rumore, entre d'altres.

Ha estat finalista al premi "Napoli dramaturgia en Festival".

Ha dirigit obres com Cuentos Xinos, Les perles als Porcs, Svedenborg, Pitágores en love, Libellule, entre d'altres. Com ajudantia de direcció i dramatúrgia, ha col·laborat amb Carles Salas, Beth Escudé, Monca Vannucchi,  Lluïsa Cunillè, Joan Ollé...

 

Ha estat professor d'Interpretació a l'I.E.S Mariano (S. Boi, Barcelona), al Liceo Scientífico Agnone (Isernia), al Liceo Lingüístico Pomogliano d'Arco (Nàpols) i a l'Academia d'Art Dramàticde Nàpols. Com a professor de teatre ja estat en escoles de primària, ESO i Batxillerat a la regió de Molise, Italia.

Raül Perales

FOL

 

Barcelona, 1976. Graduat en Interpretació al Col·legi de Teatre de Barcelona. Llicenciatura en Dret per la Universitat Abat Oliba. Postgrau de Realització Audiovisual a la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Productor executiu freelance, amb visió creativa i estratègica, amb més de 40 produccions des del 2003, entre espectacles en viu i projectes de cinema i audiovisual. Creador de dissenys i estratègies de producció i promoció.

Ha treballat amb Isabel Coixet, Eduard Cortés, Ferran Audí, Marta Gil Polo, Oriol Tarrason, entre d’altres; i amb entitats com TVC, Teatre Lliure, TNC, CDN, Mercat de les Flors, Festival GREC, entre d’altres. Experiència en projectes comunitaris, socials i amb persones amb diversitat funcional. Coordinador del projecte FID (Finestra d’Internacionalització de la Dansa).

Actualment col·labora com a productor executiu amb entitats i companyies com MAGRANA, Òpera de Butxaca i Nova Creació, Les Antonietes, Cia La Danesa, i coreògrafs com Sebastian Garcia Ferro o la cia de dansa UNAIUNA, entre d’altres. També és professor a Eòlia i a Barcelona Activa, impartint producció d’arts escèniques.

Pau Cirer

Màscara

Titulat superior en Art Dramàtic per l'ESADIB. Màster oficial en Filologia Catalana i Estudis Teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Amplià la  formació a SIAC, Scuola Internazionale dell'Attore Comico i a Centro Maschere e Strutture Gestuali (Itàlia).

Des del 2002 ha desenvolupat la tasca docent a escoles superiors d'art dramàtic, cicles superiors i diversos centres de formació escènica. Actualment, treballa a l' ESADIB i a La Casona.

Com a actor, ha participat en quasi una vintena d'espectacles de diversos grups de teatre (Fundació Teatre Principal, Iguana Teatre, Macnas Theatre, Estudi Zero Teatre, Carpet Theatre, entre d'altres). I té experiència en publicitat, cinema, televisió i doblatge.

En l'àmbit de la realització de màscares, ha col·laborat en més de trenta produccions (Teatre Nacional de Catalunya, Diabéticas Aceleradas, Produccions de Ferro, etc.).

Té diverses publicacions sobre didàctica teatral en revistes especialitzades.

Queralt Albinyana

Cant i veu i repertori

Titulada per L’Institut del Teatre de Barcelona.

En televisió ha treballat a  TV3 a  Nit i Dia, La Riera, El cor de la ciutat, Valeria (dirigit per: Silvia Quer). I a Treufoc i Llàgrima de sang a IB3.

En teatre treballa amb la companyia Dei Furbi a La Flauta Màgica i Trilogia MozArt. A Renard i Alicia al pais de les meravelles. Al 2015 reb el premi a millor actriu Memorial Anna Lizaran per Lucrècia. Ha treballat en els musicals  RENT, Los Miserables, Hair, Love & Rock musical, Bella y Bestia, Grease, el musical de tu vida, Amants.

 

Amb el Musical Més Petit a Merrily y Off Broadway. Ha treballat amb Carles Santos a Shubernacles Humits, Chicha Montenegro… També amb la companyia Comediants a 1001 nits, El sarao del año, L’arbre de la memòria…, obres familiars del Gran Teatre de Liceu a Allegro Vivace, Els músics de Bremen.

Té un disc editat anomenat When I met the Blues. i actualment és cantant al Zuu de l’Hotal Sofia amb el grup Crema Catalana  i a l’espectacle Al Sud del Paral·lel amb Carlos Gramaje.

Teresa G. Valenzuela

Dansa