FEUDAL
Sinopsi
Feudal és la història actual, de cinc joves que arrosseguen una ferida. Una ferida que ha condicionat la seva vida. Un error del passat que va tenir unes conseqüències terribles. El joc va anar massa lluny. Es pensaven que serien capaços d’oblidar-ho, d’esborrar-ho, però no és així. És com si algú hagués escrit al seu front el que van fer. Ho han intentat amb teràpia, s’han traslladat a altres països, a altres ciutats, han començat de zero, però, facin el que facin, no poden escapar. La indolència amb la que van actuar en el passat s’ha tornat un bumerang que torna, una vegada i una altra contra ells. Tots cinc tenen un somni comú, perdonar-se a ells mateixos.
Fitxa Artística
actor
Xavi Lucha
L'artista Xavi Lucha ha participat en nombrosos projectes de dansa i teatre. Destaca la seva col·laboració amb Nora Baylak en la càpsula de Dansa-Teatre "T-SHIRT, T-SHIT, TEXIT" durant la inauguració de l'Espai-Dansa Roca Umbert. Com a actor de la companyia de l'Hotel Krueger al Tibidabo, ha interpretat diversos rols i personatges. Ha treballat en produccions teatrals com "NOMUETLÉ" de Xavi Lucha i Omar Tubau, dirigida per Gerard Oms al Teatre de Ponent, i "VIVO SIN VIVIR EN MI" dirigida per Andrés Corchero al Teatre Alegria. També ha participat en el Festival Internacional de Teatre de Pequín amb "ROMEO I JULIETA, UNA VERSIÓ GESTUAL" sota la direcció de Christian Atanasium. Pel que fa a la seva formació, és llicenciat en Interpretació per l'Institut del Teatre de Barcelona, especialitzat en teatre físic i gestual. Ha estudiat interpretació a l'Arsènic Espai de Creació de Granollers i ha cursat el batxillerat en Arts Escèniques a l'Institut Celestí Bellera de Granollers.
actriu
Alia Herrera
Formada al Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral a Arsènic, Espai de Creació. Compta amb una ampla formació en dansa contemporània, jazz i ballet a l'estudi Kdansa i en música i violí a l'EMM de Parets del Vallès, a més d'especialitzar-se en cant líric i modern. Ha participat com a actriu en la 5a, 6a i 10a edició del Microteatre de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. També ha portat l'ajudantia de direcció a la producció del Teatre Auditori de Granollers de La Flauta Màgica. És una de les fundadores i actrius de la companyia jove CiaCinc. És cantant al projecte discogràfic Kant Freud Kafka i forma part del grup vocal jove de l'EMM de Parets del Vallès. Ha guanyat diversos premis a nivell nacional i europeu en la disciplina grupal de dansa contemporània. També té una ampla experiència donant classes a infants d'entre 3 i 13 anys en diverses disciplines artístiques a Arsènic, Espai de Creació, l'Escola Luthier de música i dansa, l'estudi Kdansa i l'EMM de Parets del Vallès.
directora
Marta Otín
Directora de teatre i a artista pedagoga des de fa 25 anys. Va estudiar a Interpretació a l'Institut del Teatre i va fer el curs de pedagogia teatral a l'IT de Vic. Interessada des de l'inici de la seva carrera professional en el teatre com una eina pedagògica, fa cursos de Teatre de l'Oprimit i treballa durant anys en el projecte Teatre en l'Educació de l'Associació Cultural de Granollers, on dirigeix els espectacles "KDM PER ACABAR PETÓ?" amb dramatúrgia de la Victoria Szpunberg i "FDV" de creació col·lectiva. Participa com a directora escènica en altres projectes com "El coronel Ocell", "El procés per l'ombra d'un ase", "Vapors", de la cia Quatre per Quatre, "Como lo pienso lo digo te lo juro" de la cia Maria Castigo, “Desideris" Cia. Ponent jove amb dramatúrgia d'Helena Tornero entre d'altres. Du a terme direccions en projectes professionals amb orquestres com la JONC amb l'espectacle ”Somnis de músics" estrenat a l'Auditori de Barcelona, l'Orquestra Simfònica del Vallès amb diverses posades en escena estrenades al Palau de la Música Catalana i el cor VEUS dels amics de la Unió, dins el projecte Òpera Infantil, on realitza la direcció escènica de 6 òperes, produïdes pel Teatre Auditori de Granollers. En l'àmbit teatral dirigeix "Lampedusa Beach", diverses peces de Microteatre i tallers de teatre amb actors i actrius en formació. Actualment, dirigeix l'escola Arsènic on és professora d'interpretació i de tallers.
dissenyador de llums
Jep Vergés
Jep Vergés i Vilar és un dissenyador i tècnic de llums experimentat. La seva trajectòria professional comença com a tècnic de llums amb el grup de màgia La Capsa Màgica. Des de 1987 fins al 2019, Jep treballa com a autònom, col·laborant amb diverses empreses i companyies com Sonostudi, Música Viva, Aurora, Stem, LDH, Araso, Moonlight, David Ymbernon, Trànsit, Increpación Dansa, Escarlata Circus, Quim Lecina, Cia Pep Bou, Artristras, Companyia Ínfima La Puça, Usquam (il·luminació d’exposicions), etc. Durant aquests anys realitza tota mena de treballs relacionats amb les llums, tant de tècnic com de dissenyador de llums i producció per països de tota Europa. Jep ha participat com a tècnic en esdeveniments destacats com els Jocs Olímpics de Barcelona '92, el Piromusical de Barcelona, i diversos concerts i espectacles amb artistes de renom com Toti Soler, Ovidi Montllor i Rosario Flores. Ha col·laborat amb La Fura dels Baus, amb l’espectacle ‘’Souz o Souz’’, amb el Teatre Liceu, Sting (Sala Oval) i Teatre Lliure en la gira de l'espectacle "American Búfalo". També ha treballat al Palau de la Música en l'entrega de premis d'honor de Literatura Catalana els anys 2010, 2011 i 2012, i al Teatre Borràs durant la temporada d'estiu amb l'obra "Más allá del Puente". També ha dissenyat la il·luminació per a nombrosos espectacles i companyies. Alguns exemples inclouen: Cia. Ínfima La Puça – “Un cas com un cabaç”/ Artristras – “Aigua”, “Orbe”, “Pleniluni”, “Pandora”/ Cia. Oscar Molina – “Don Ferdinando”, “El equipaje de un viajero” /Cia. Pep Bou – “Clar de Llunes”, “Bereshit” (amb Jorge Wagensberg), “Diafan”, “Clinc”, “Bloop”/ Festival de circ del GREC.
actriu
Aida Moré
Graduada en interpretació pel Col·legi de Teatre de Barcelona, complementa la seva formació a Arsènic, Espai de creació amb cursos de dansa-teatre, teatre visual o clown. Com a actriu ha treballat amb la companyia Quatre de Quatre, on creen El festí de les feres (2017), espectacle familiar de faules amb màscara dirigit per Pere Farran. També actua en les edicions de Microteatre d’Arsènic (2015 i 2017) on és dirigida per Txell Roda o Ferran Farré. Sovint treballa en accions de teatre de carrer, a càrrec de l’Ajuntament de Granollers, com a conta-contes o fent personatges populars de la ciutat com la Patgessa Llum. Ha estat actriu manipuladora de titelles a la producció de Tutatis El Monstre de colors (2018-2020) que ha fet gira per Catalunya i Espanya i finalment, temporada al Teatre Condal de Barcelona.
actor
Mario Giménez
Graduat al CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral a Arsènic, Espai de Creació. Així va ser com més endevant, amb 15 anys, va començar a fer teatre de manera amateur i des de les hores ha estat formant-se com a actor professional i participant a projectes com el Microteatre de Roca Umbert Fàbrica de les Arts en l’obra Una Fruita estranya d’Eduard Olestí dirigida per Maria Castillo. També ha participat en actes escènics de diferents disciplines com El Campament del Patge Gregori a Granollers, La MAU (mostra d’art urbà) o Opera Aperta del Museu de Granollers. Compta també amb experiència com docent de teatre infantil per escoles.
ajudant de direcció
Núria Adán
Graduada en interpretació per l'Institut del Teatre de Barcelona i especialitzada en teatre visual (titelles i objectes). En finalitzar els estudis d'intèrpret cursa el postgrau de Pedagogia Teatral de l'Institut del Teatre. Ha participat com a performer en espectacles com Corpus. Dir Irene Vicente Salas / La Reina Alcalde representat MNAC dins el marc del Festival GREC 2023, com a actriu de la Cia. Te Debat de l'Associació Cultural de Granollers amb l'espectacle Jugo Jo, i de titellaire a la Cia. Txo Titelles amb l'espectacle familiar Galetes de Formatge, espectacle guanyador del premi Titeremurcia 2022. Ha dirigit alguns espectacles; Traç, espai habitable en construcció de la Cia Montse Pelfort o el musical Benvinguda a Holanda de la Cia. Berta Portabella. També ha assessorat projectes com Louqsor/Andromède de FRAU recerques visuals inaugurat al CCCB dins del festival Kosmopolis 2023 Des de fa deu anys imparteix classes a infants joves i adultes. Sempre interessada en la creació i en els processos de creació i en l'actualitat fa l'ajudantia de direcció de la Cia. L'Arsènica.
producció
Mireia Bosch
Mireia Bosch és llicenciada en Educació Infantil per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha completat la seva formació com a actriu cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) en Tècniques d’Actuació Teatral a Arsenic Espai de Creació. Des dels seus primers passos en el món de la interpretació a l’Institut Celestí Bellera, ha desenvolupat una trajectòria marcada per la seva implicació en la producció d’espectacles i la gestió teatral. Des de fa dos anys, Mireia Bosch treballa a Arsènic Espai de Creació, on gestiona tota l'administració de l’escola i coordina la planificació operativa de l’entitat. S’ha encarregat de la producció del Microteatre a Roca Umbert, així com de la gestió i execució dels tallers del Cicle Formatiu de Grau Superior, les activitats extraescolars i altres projectes artístics del centre. En l’àmbit de l’ajudantia de direcció, ha treballat a l’òpera infantil ‘Greta i els Trihumans’ al Teatre Auditori de Granollers, així com a l’espectacle ‘El nostre riu’ sota la direcció de Txell Roda, donant suport a la direcció, preparant assajos i contribuint a la coordinació del muntatge escènic. També ha participat com a actriu en el Campament de Nadal a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, i ha fet de figurant a la pel·lícula El Metralla produïda per TV3.
actor
David Martín
Graduat en Interpretació al Institute of the Arts Barcelona en l’especialitat anglesa i postgraduat en Teatre i Educació al IT de Vic. Dins la seva formació ha cursat cursos de Grotowski i Jacque Lecoq a Londres (2028-2020) i el Curs de Perfeccionament en Interpretació i Creació en Arsènic (2022-2023) . Ha participat en diferents produccions com “De-sideris” de Ponent Jove, “El Cafè de la Marina” de la companyia Quatre per Quatre, “L’Elefant” i “El darrer moviment” en el Microteatre de Roca Umbert com també va ser ajudant de direcció a la producció “Lampedusa Beach” dirigida per la directora Marta G. Otin. Al 2021 participa com a tallerista de teatre en anglès per a nens de primària a l’Institut Escola Els Tres Pins.
dramaturg
Pau Miró
Actor, dramaturg i director. Llicenciat en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona (1998). S’ha format com a dramaturg en diferents seminaris de la Sala Beckett impartits per Carles Batlle, Sergi Belbel, Xavier Albertí, José Sanchis Sinisterra i Javier Daulte, entre d’altres. En el terreny de la dramatúrgia i direcció, els seus darrers treballs són: L’adaptació de Pedro Páramo, de Juan Rulfo. Direcció de Mario Gas ( 2020) Naves del Matadero, Teatro Español. Eva contra Eva. Direcció Sílvia Munt (Kursal de Manresa). Una història real (2019, La Villarroel) Un tret al cap (Sala Beckett, 2017 i premi Crític Serra d’Or), Filla del seu pare (Teatre Lliure, 2017), Victòria (TNC, 2016), Terra Baixa, (2014, Festival Temporada Alta) i Dones com jo (2014,Teatre Romeu). També és autor de Adiós a la infancia (dramatúrgia a partir de les principals novel·les de Juan Marsé amb direcció d’Oriol Broggi. Teatre Lliure, 2013) i Els Jugadors, que també dirigeix (Festival Temporada Alta, 2011, i Teatre Lliure, 2012). Aquest text va guanyar el premi Butaca al millor text 2012. A més a més, a Itàlia es va estrenar amb gran èxit de crítica i públic al Teatro Piccolo de Milà el 2013 i es va endur el prestigiós Premi Ubú com a millor text estranger. Durant la temporada 2008-2009 estrena La trilogia animal, de la qual és autor i director i per la qual rep el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona al millor text. El 2004 estrena Plou a Barcelona a la Sala Beckett, sota la direcció de Toni Casares, peça que s’ha estrenat amb diversos muntatges arreu del món i que, encara avui, vint anys després de la seva estrena, es continua representant.
assistent de moviment
Teresa Valenzuela
Des de l'any 1998 compagina l'activitat pedagògica amb l'artística. Ha treballat professionalment com a coreògrafa, actriu, ballarina i assistent de moviment en obres de teatre, dansa i d'art visual des de l'any 1996. Ha proposat com tallerista i coreògrafa intervencions en espais públics per als festivals de la red Ciudades Que Danzan (CQD) a Espanya, Itàlia i Cuba. Ha rebut reconeixement com el Solo Mio 2001 de França per a coreògrafs solistes i el premi a la millor ballarina a Certàmens Coreogràfics de Maspalomas el 2001 i de Madrid l'any 2000. Va fer un gir cap al teatre i va canviar el rumb cap a la creació col·lectiva multidisciplinar al conèixer i treballar amb Franco di Francescantonio a Mon Brossa en el TNC. S'ha format a EUA amb Anne Bogart i la Siti Company, apostant pel training i la creació col·lectiva. Col·labora a múltiples projectes artístics i educatius compartint i enriquint la seva investigació. És sensible a la política relacional al teatre, a l'aula i a la vida. A la seva formació i pràctica professional destaca "l'Anatomia experiencial" de la mà de Jader Tolja, investigador de la relació cos, cultura i identitat. El ATB (Awarenes through the body) de Joan Sala i Aloka Martí, que proporcionen eines pel desenvolupament de la consciència a partir del cos. El Seitai, el Aikido i el mètode Feldenkrais, Movement culture, Fighting Monkeys...
distribució
Alba Espinasa
ALBA ESPINASA GALITÓ (Agombola Serveis Culturals), fa més de 15 anys que es dedica a les arts escèniques. Va treballar a la companyia Els Joglars portant la distribució, la comunicació i la gerència. Ha participat en diferents produccions i organitzat gires nacionals i internacionals. Ha participat en diferents fires com Fira Tàrrega, Fira Mediterrània, Mercat de Música Viva, Mercartes, Bis Nantes (França), CINARS (Canadà), MADFeria, SPAF (Xina)... Forma part de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC), de l'Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE) i del Col·lectiu de Distribuïdores d'Arts Escèniques de Catalunya (CDAEC). Distribueix els espectacles de la Cia Pepa Plana, Clownic, Divinas, La Protagonista, el Col·lectiu Que No Salga de Aquí entre d’altres. És la coordinadora de la nova fira de teatre de sala, Fira Terres.