top of page

EXPERIÈNCIES

PRÀCTIQUES DELS ALUMNES DE FORMACIÓ

A Arsènic, els alumnes del Cicle de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral preparen, al llarg del curs, una sèrie d’actuacions que els hi serveix com a primer contacte amb l’escenari i el públic, amb l’objectiu d’adquirir experiència. Fins ara, s’han portat a terme els següents actes:

Opera Aperta

Museu de Granollers

6 març 2020

El divendres passat alguns dels nostres alumnes i exalumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral van participar en Opera Aperta (organitzat pel Museu de Granollers) tot experimentant el que és formar part d'una gravació de TV.

IMG_5876_.jpg

Que venen els russos...!

L'espectacle del taller de 2r CFGS

7 febrer - 9 febrer 2020

Els alumnes de 1r del CFGS porten el seu taller al  Llevant Teatre de Granollers : «QUE VENEN ELS RUSSOS...!», una sèrie de comèdies basades en peces curtes d’Anton Txékhov, dirigida per en Dušan Tomič.

"Els nostres russos són també gent de pau sotmesa en les situacions plenes d’emocions, antecedents, somnis, patiments, retrets... Tot per obtenir l’amor, que és el que més ens manca.

Ens burlem de les autoritats desenmascarant falsos valors i ridiculitzant les mentides, les mediocritats i l’ordre públic".

82011410_1431225297055217_54907187255836

Nadal a Granollers

Els patges visiten els barris

2 gener 2020

Pocs dies abans de l'aribada dels Reis Mags d'orient, els alumnes del CFGS han ajudat a la recollida de cartes tot fent de patges pels barris de Granollers.

80453275_1421976651313415_40247960633270

DFACTORY la fàbrica dels regals

Súper conta contes

21 desembre 2019

Aquest any el   DFACTORY  va tornar a Roca Umbert f.a. amb un munt d'activitats gratuïtes per a tots els públics! Nosaltres hi vam ser al migdia. Va ser molt interessant transmetre totes les històries als més menuts (i als no tant menuts).

79738338_1410182129159534_75198986547615

CÀPSULES

De moviment i veu

curs 2019 - 2020

Les càpsules de moviment i veu que fan els alumnes del CFGS són microcursos molt focalitzats en resoldre situacions actuals de necessitats formatives. Durant el segon curs han tastat: les danses urbanes amb Hector Puigdomènech de  Brodas Bros ; el burlesque, el cabaret i el «sexy style» amb  Lys Moya ; l'art performàtic amb la  Júlia Barbany ; la dansa contemporània amb la  Nora Baylach ... i el que queden! 

NiceOne Barcelona

Man of Medan

28 novembre - 1 desembre 2019

Durant el festival NiceOne de Barcelona, els nostres alumnes i alguns exalumnes del CFG van participar com a actors en el videojoc Man of Medan.

IX Jornada de Taula Salut Jove

El suïcidi i les autolesions

6 novembre 2019

La Sara Granés i l'Estel Ibars van oferir una peça de «Com m'aturo?» (l'espectacle basat en 'Psicosi de les 4.48' de Sarah Kane que van treballar el curs passat) als assistents a IX Jornada de Taula Salut Jove sobre el suïcidi i autolesions.

Món Ubú

L'espectacle del taller de 1r CFGS

14 juny - 16 juny 2019

Els alumnes de 1r del CFGS porten el seu taller al  Llevant Teatre de Granollers : «MÓN UBÚ», una obra tirana i d'ambició sense límits basada en 'Ubú Rei' d'Alfred Jarry, dirigida per Ferran Farré.

«MÓN UBÚ» és un viatge per l’univers singular d’uns éssers cruels sense consciència, transgressors i farcits de pecats capitals, amb una essència arbitrària, escatològica i esperpèntica: els Ubú. Aquesta versió adaptada d'“Ubú rei”, d´Alfred Jarry, ens endinsa en la paròdia grotesca sobre poder i corrupció, i esdevé una metàfora satírica dels totalitarismes del segle XX, amb tocs provocatius, surrealistes i absurds. El procés creatiu ha anat a la recerca d’un treball vertebrat des de la coralitat i des d’una vessant física, integrant diverses aplicacions escèniques (màscara, objectes, guinyol i combat escènic).

Com m'aturo?

L'espectacle del taller II de 2n CFGS

7 juny - 9 juny 2019

Per acabar el curs, Els alumnes de 2n Cicle de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral porten al  Llevant Teatre de Granollers  «COM M'ATURO?», un espectacle basat en el text 'Psicosi 4.48' de Sarah Kane. Dirigit per la Marta G. Otín.

Sarah Kane va internar-se voluntàriament a l'Hospital Maudsley de Londres a causa d'una depressió profunda. Tenia 28 anys. 'Psicosi de les 4.48' és un artifici narratiu, potser autobiogràfic, l'hora de la breu lluïdesa i també la desesperació.

Dansa al carrer

Mostra d'escoles i grups de dansa

27 d'abril 2019

La Teresa G. Valenzuela i alguns alumnes de 1r del CFGS van celebrar el dia mundial de la dansa a Granollers juntament amb altres 18 grups i escoles de ball.

81è aniversari del bombardeig

Espectacle per la Pau

11 d'abril 2019

Els vuit anys del conflicte de Síria és motiu de reflexió. Per això, a l'acte del  Teatre Auditori de Granollers  que obria la programació del 81è aniversari del bombardeig de Granollers han sigut protagonistes. I hem de dir que ens ha agradat molt participar-hi amb un petit espectacle interpretat pels alumnes de 1r del CFGS.

II Mostra de Cicles al Teatre Victòria

Teatre i circ

9 d'abril 2019

Aquest any, els alumnes de 2n de la nostra escola van interpretar a l'escenari del Teatre Victòria de Barcelona la comèdia «El burgès gentilhome» de Molière.

La naranja mecánica

Assaig obert de 1r de CFGS

20 de febrer 2019

Aquest matí ens han visitat alguns alumnes de l'Institut Antoni Cumella de Granollers i, a més de fer-se un volt per l'escola, han presenciat l'assaig d'una banda mimada sobre «La naranja mecánica» de Stanley Kubrick.

El Burgès gentilhome

L'espectacle del taller I de 2n de CFGS

8, 9 i 10 de febrer 2019

Molière, pare fundador de la Comédie-Française i hereu de la tradició de la Commedia dell’arte italiana, ens presenta a “El burgés gentilhome” una comèdia àcida i trepidant que reflexiona sobre l’engany, l'aparença i la incorporació a la societat dels anomenats nous rics. Una sàtira d’una vigència aclaparadora. En l’actualitat l’aparença està en l’orde del dia i no hi ha pudor en utilitzar l’engany per a escalar socialment o aconseguir propòsits amb rapidesa: qui escriu un llibret és escriptor, qui apareix en una pel·lícula és actor o qualsevol persona sense fonaments ja és crític. Molière, en l'obra que aquí presentem, ens recorda que les aparences, encara que siguin de disseny, són inútils i que “alguna cosa hi ha de baixesa moral en qui amaga la condició que el cel li ha otorgat i que el món està plagat d’ignorants amb maneres de divinitat.

Nesa Vidaurrazaga i Roger Julià

Taller I dels alumnes de 2n Cicle de Grau Superior

8 gener - 7 febrer 2019

Al febrer, els alumnes de 2n faran un espectacle que serà la mostra d'un taller dirigit per la Nesa Vidaurrázaga i en Roger Julià. L'assignatura omple tot l'horari del CFGS durant un mes. D'aquesta manera, els alumnes s'hi poden dedicar plenament.

DFACTORY Christmas Market

Conta contes teatralitzat

22 desembre 2018

Un any més, la fàbrica de regals  DFACTORY  va omplir d’articles de disseny, foodtrucks i música l'espai d'arts de Roca Umbert. És per aquest motiu que, aprofitant la quantitat d’assistents al mercat, els alumnes de 1r es van dur a terme un un conta contes teatralitzat al bell mig de la Nau B1.

CÀPSULES

De moviment i veu

curs 2018 - 2019

Les càpsules de moviment i veu que fan els alumnes del CFGS són microcursos molt focalitzats en resoldre situacions actuals de necessitats formatives. Durant el segon curs han tastat: la percussió corporal i el «beat box» amb en  Sergi Ramis ; el burlesque, el cabaret i el «sexy style» amb  Lys Moya ; el swing amb en  Martí Gasol ; el flamenc amb en  Juan Carlos Lérida ; i el hip hop i les acrobàcies amb en  Carlos Carmona . I els que queden!

FANTASTIK GRANOLLERS

Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Granollers.

8 -11 novembre 2018

El  Fantàstik  és un festival que neix al 2012 amb la intenció de divulgar el cinema de gènere fantàstic i/o de terror de qualitat, inèdit en sectors comercials convencionals i oferir d’aquesta forma un esdeveniment exclusiu on poder gaudir d’una experiència única a la ciutat. En aquesta 7a edició, els alumnes de 1r del nostre CFGS han participat en la creació de l' spot oficial .

#MAU2018

Mostra d’Art Urbà a Roca Umbert

20 octubre 2018

La  MAU  és un festival que es va formular a partir d'entendre l'espai públic com una plataforma d'interacció. En aquesta edició es va contar amb la col·laboració de  Silere , un col·lectiu format per les artistes Andrea Paz i Maria Capell. Juntes, van crear el Proyecto X. Es tracta d'una instal·lació que pretén dialogar amb la memòria social de l’activitat fabril, a través de les edificacions, l’arquitectura i els límits, tot configurant un relat que busca donar-se a conèixer i reconèixer el territori.

Animació Arsènic

L'escola al carrer

15 setembre 2018

Hem muntat l'escola al carrer per apropar les arts escèniques a tothom. Teatre, teatre musical, dansa teatre, claqué...

 

No hi ha edat ni condició i tenim la  matrícula oberta !

The Nobodies

L'espectacle del taller del CFGS

15 juny - 17 juny 2018

Per acabar el curs, Els alumnes del Cicle de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral porten al  Llevant Teatre de Granollers  «THE NOBODIES», un taller dirigit per la nord-americana Anne Dennis.

Montseny Eròtic

Lectura dramatitzada a la presentació del llibre de relats

23 maig 2018

A la  Sala Francesc Tarafa  de Granollers, els alumnes que cursen el CFGS i alguns actors de la companyia  Quatre per Quatre  van fer una lectura dramatitzada d'alguns relats del llibre «Montseny eròtic» amb motiu de la seva presentació.

El llibre «Montseny eròtic» és el quart recull de relats del  Grup d’Escriptors del Montseny (GEM) .

Anne Dennis

Taller del Cicle de Grau Superior

14 maig - 14 juny 2018

Durant l'últim mes de curs, els estudiants del Cicle de Grau Superior experimentaran un taller amb la Directora de teatre  Anne Dennis . En acabar, els dies 15, 16 i 17 de juny els alumnes duran el taller a l'escenari del  Llevant Teatre de Granollers , i el dia 19 es farà una petita mostra al  Mercat de les Flors de Barcelona .

L'Anne Dennis ha sigut durant molts anys cap del Departament de Moviment de 
Rose Bruford College of Speech and Drama de la ciutat de Londres. Es va formar com a ballarina, actriu i mim als Estats Units abans d'aconseguir la beca Fulbright, que li va permetre estudiar a París amb  Étienne Decroux . Al llarg dels ultims cinquanta anys ha desenvolupat la seva tasca a l'àmbit del teatre físicament expressiu per tota Europa i EEUU. Recentment ha publicat el llibre
  El cuerpo elocuente , un volum instructiu i inspirador que mostra com els actors poden utilitzar el seu cos per ser tan expressius i eloqüents com les paraules, tot pensant i analitzant les necessitats físiques de l'actor.

Jam Arsènic

La Trama

7 abril 2018

Amb motiu de  La Trama , els alumnes de formació i altres actors i actrius van dur a terme una Jam al Llevant Teatre, tot fent una banda mimada sobre La vida es bella, un fragment de El Drac d’Or i el tema musical Hallo Django.

Fira Guia't

Taula rodona "Presentació d'experiències per a joves"

20 març 2018

La  Fira Guia’t  és un projecte compost per conferències, tallers, taules rodones i estands que permet mostrar tot el ventall d’ensenyaments postobligatoris professionalitzadors que s’ofereixen a la comarca del Vallès Oriental. Els alumnes del nostre Cicle de Grau Superior van participar en una taula rodona que es va dur a terme a la Sala Aplegador de Roca Umbert, fàbrica de les arts, explicant la seva experiència en la nostra escola.

Jam Teatre

Práctiques escèniques a la sala gran d'Arsènic

Tots els últims divendres del mes

La  Jam Teatre  és una experiència on els Alumnes del Cicle Superior en Tècniques d’Actuació Teatral comparteixen escenari amb altres joves creadors, obrint una porta al públic que alhora els hi serveix com a pràctica escènica.

DFACTORY Christmas Market

Conta contes per a infants

22 i 23 desembre 2017

El  DFACTORY  és una fira que omple de dissenyadors, foodtrucks i música l'espai d'arts de Roca Umbert. La tarda dels dies 22 i 23, els alumnes de formació van preparar un espectacle per als més menuts de la família: la narració d'una sèrie de contes entre els quals es van poder escoltar Les tres filadores, El sabater, Les melmelades de la Polònia i El vestit nou de l'Emperador.

#MAU2017

Mostra d’Art Urbà a Roca Umbert

21 octubre 2017

La  MAU  és un festival que es va formular a partir d'entendre l'espai públic com una plataforma d'interacció. En aquesta edició es va contar amb la col·laboració de l'artista  Irma Marco  que va crear una instal·lació interactiva sonoravisual que mostrà un relat col·lectiu i espontani sobre el passat i present de Roca Umbert. Aquesta, va ser una instal·lació basada en dos elements: registre sonor, vinculat a l'espai geogràfic i històric de la Fàbrica d'Arts Roca Umbert; i la utilització de tecnologia Bare Conductive (Arduino), amb la qual es va confeccionar l'aspecte interactiu i plàstic de la peça.

Els alumnes del curs de formació van inaugurar la peça descobrint els sons a través d'unes seqüències de moviment trepitjant la instal·lació. D'aquesta manera van anar creant combinacions sonores que transportaven al públic al passat, barrejant sorolls de la fàbrica amb veus de treballadors, residents i usuaris.

bottom of page