Arsènic, espai de creació és una iniciativa privada situada a la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert i neix de creure en el teatre com a eina cultural i educacional. És un espai formatiu i de creació artística on les arts escèniques en són l’eix vertebrador.

 

El nostre projecte vol oferir a la ciutat un espai de creació per a totes les persones, independentment de la seva edat. És un espai per compartir inquietuds i creativitat, per acollir propostes i desenvolupar-nos com a persones. Les arts escèniques ens ajuden a desenvolupar aquesta creativitat perquè l’eina de treball és cada un de nosaltres (el nostre cos, emocions, pors, desitjos...).

Al llarg d’aquests anys hem pogut consolidar la part de formació, tant en la vessant de tallers de teatre que s’imparteixen a les tardes i nits adreçats a alumnes  a partir dels sis anys, com en la creació d’un curs  de formació  d’actors, adreçat a majors de 18 anys que busquen una formació més professionalitzada. 

 

Fa quatre anys al voltant de l’escola  va néixer  La Trama,  una trobada d’escoles de teatre amb els alumnes joves de cada escola, en el qual es realitzen diversos  tallers relacionats amb les arts escèniques durant un cap de setmana, i que finalitza amb una petita mostra de treballs, creada pels alumnes, a partir de consignes donades i que posa en pràctica els continguts adquirits durant els tallers.
 

Per altra banda oferim la possibilitat als joves de mostrar els seus treballs escènics en les nostres JamTeatre, que es realitzen mensualment. L’objectiu és crear un espai de trobada on els joves creadors es pugin donar a conèixer al públic, així com entre ells, realitzar pràctiques escèniques i experimentar amb diferents disciplines escèniques.

 

Eventualment programem diferents workshops, com a complement formatiu, amb artistes de renom com: Eva Yerbabuena, Marta Carrasco, Christian Atanasius, Mercedes Boronat, que ens donen la oportunitat de conèixer creadors de disciplines diverses, amb un ampli bagatge professional, i que permeten ampliar els coneixements.

 

 

Arsènic pretén ser un espai obert a tothom que es vulgui apropar a les arts escèniques.