top of page

Arsènic, espai de creació és una iniciativa privada situada a la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert i neix de creure en el teatre com a eina cultural i educacional. És un espai formatiu i de creació artística on les arts escèniques en són l’eix vertebrador.

 

El nostre projecte vol oferir a la ciutat un espai de creació per a totes les persones, independentment de la seva edat. És un espai per compartir inquietuds i creativitat, per acollir propostes i desenvolupar-nos com a persones. Les arts escèniques ens ajuden a desenvolupar aquesta creativitat perquè l’eina de treball és cada un de nosaltres (el nostre cos, emocions, pors, desitjos...)

 

Al llarg d’aquests tres anys hem pogut consolidar la part de formació, tant en la vessant de tallers de teatre que s’imparteixen a les tardes i nits adreçats  a alumnes  a partir dels sis anys, com en la creació d’un curs  de formació  d’actors, adreçat a majors de 18 anys que busquen una formació més professionalitzada .

 

Cada una de les branques de formació és desenvolupa de forma molt diferent:  La Formació d’Actors és desenvolupa en cinc assignatures que es realitzen en horari de matins,  amb un total de 18 hores setmanals de classes presencials. Cada una de les assignatures la duu a terme un professional en la matèria.

 

Els tallers de teatre, teatre musical i teatre dansa treballen sobre  un eix temàtic comú: un dramaturg, una època, un estil dramàtic... Els alumnes dels tallers realitzen dues presentacions en públic al llarg del curs: l’aula oberta al mes de desembre, on tots els alumnes de l’escola conjuntament , petits i grans, mostren el treball realitzat durant els tres primers mesos;  I al mes de juny on cada grup presenta el seu taller al Teatre de Ponent de Granollers.  

 

Fa dos anys al voltant de l’escola  va néixer  La Trama,  una trobada d’escoles de teatre amb els alumnes joves de cada escola, en el qual es realitzen diversos  tallers relacionats amb les arts escèniques durant un cap de setmana, i que finalitza amb una petita mostra de treballs, creada pels alumnes, a partir de consignes donades i que posa en pràctica els continguts adquirits durant els tallers. 

 

Per altra banda oferim la possibilitat als joves  de mostrar els seus treballs escènics en les nostres JamTeatre, que es realitzen mensualment. L’objectiu és crear un espai de trobada on els joves creadors es pugin donar a conèixer al públic, així com entre ells, realitzar pràctiques escèniques i experimentar amb diferents disciplines escèniques.

 

Eventualment programem diferents workshops, com a complement formatiu, amb artistes de renom com: Eva Yerbabuena, Marta Carrasco...i, properament, Anne Denise o Mercedes Boronat, que ens donen la oportunitat de conèixer creadors de disciplines diverses, amb un ampli bagatge professional, i que permeten ampliar els coneixements.

 

Alhora, proposem activitats paral·leles com Ioga Kundalini, que permet fer un treball corporal i de respiració i que pot ser una eina eficaç en l’entrenament corporal d’un actor.

 

 

 

Arsènic, espai de creació pretén ser un espai obert a tothom que es vulgui apropar a les arts escèniques.

objecte

 

Aquestes bases regulen la selecció dels guions teatrals de les obres breus que es representaran en el marc del projecte MICROTEATRE a Roca Umbert, el mes de novembre de 2018.

temàtica / objectius

 

El projecte MICROTEATRE vol impulsar la creació escènica entre dramaturgs i dramaturgues novells i joves intèrprets. La direcció escènica, la selecció dels actors i de les actrius, i la producció dels espectacles dels textos guanyadors, aniran a càrrec de l'organització. Els treballs es donaran a conèixer en espais singulars i de petit format dins de Roca Umbert.

destinataris de la convocatòria

 

Poden optar a aquesta convocatòria els dramaturgs i les dramaturgues que s’inicien en el sector. Els participants que tinguin una trajectòria professional en el circuit teatral no podran optar al premi. No es poden presentar al concurs els guanyadors de l’última edició.

premi

 

Els textos dels dramaturgs i les dramaturgues escollits seran premiats amb la posada en escena i una dotació econòmica de 200 € cadascun (import sotmès als impostos o retencions vigents segons llei). El jurat podrà seleccionar un màxim de quatres obres.

criteris de valoració

 

Els criteris de valoració del jurat a l'hora de seleccionar els projectes participants són els següents:

 

1. El guió teatral girarà entorn de les temàtiques vinculades a la defensa dels drets humans, la solidaritat, la superació de les injustícies, la recuperació de la memòria històrica i la Guerra Civil espanyola. Amb aquesta proposta ens adherim a la commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Granollers.

 

2. Les obres han d’estar escrites en català, han de ser originals i no poden haver estat presentades en cap altre concurs.

 

3. Les peces han de poder ser representades per un màxim de tres actors o actrius joves, d’entre 16 i 25 anys, i tindran una durada no superior als 20 minuts.

 

4. Cada autor o autora podrà participar-hi amb un text.

 

5. En cas que dues obres quedin empatades, el jurat valorarà positivament la presència de personatges femenins.

termini d'admisió

 

El termini per presentar el text teatral breu acaba el dia 22 de juliol de 2018. Qualsevol obra lliurada a partir d'aquesta data no optarà al concurs.

inscripció

 

Els dramaturgs i les dramaturgues que desitgin participar en aquesta convocatòria hauran d’enviar dos documents (PDF) amb la informació següent a:

 arsenic.microteatre@gmail.com 

 

1er document:

· Dades personals: nom i cognoms + DNI escanejat + adreça postal.

· Dades de contacte: telèfon i adreça electrònica + títol de l’obra.

· Declaració signada donant fe de l’autenticitat del text + currículum vitae.

 

2on document:

· Títol i text sense signar.

selecció

 

El jurat el formaran 3 professionals de les arts escèniques proposats per Arsènic i Roca Umbert. El dictamen del jurat, inapel·lable, es farà públic el dia 20 de setembre de 2018 en roda de premsa i es publicarà als webs:

 www.arsenicreacio.com 

 www.rocaumbert.cat 

alhora que es comunicarà a totes les persones seleccionades.

posada en escena

 

La producció de les obres seleccionades (quatre com a màxim) començarà al mes de setembre i s'allargarà fins al dia de l'estrena, els dies 16,17 i 18 de novembre de 2018, sota una direcció  professional. Els directors i directores participaran en la tria de l'elenc i de l'espai de representació, en la posada en escena, en l'attrezzo i podran fer també aportacions al guió. El bagatge professional de la direcció i la col·laboració dels dramaturgs i les dramaturgues a l'hora d'assistir als càstings i a alguns assajos, garantiran el resultat final.

càsting actors

 

Per seleccionar els actors i actrius que representaran les obres es farà un  càsting . Es realitzarà a Arsènic, espai de creació, el cap de setmana del 6 i 7 d’octubre. No es podran presentar els actors que hagin participat en el Microteatre 2017.

interpretació i acceptació de les bases

 

Qualsevol dubte que pugui sorgir en relació amb la interpretació de les bases, el resoldrà l'organització del certamen: Arsènic, espai de creació i Roca Umbert.

 

La participació a la convocatòria n'implica l'acceptació íntegra de les bases, així com la resolució del jurat i els canvis que, com a conseqüència de factors aliens a l'organització, es puguin produir posteriorment.

 

Bases aprovades per la resolució núm. 42, de 12 de març de 2018.

Proves d'accés Juny

 

Inscripcions _________________________________  del 16 d'abril al 5 de juny   Llista provisional d'admesos a fer la prova ______  6 de juny

Reclamacions _______________________________  7 i 8 de juny

Llista definitiva d'admesos a fer la prova ________ 11 de juny

Prova específica d’accés  _____________________ 28 de juny  |  9 - 14h 

Llista provisional de qualificacions _____________  3 de juliol

Reclamacions _______________________________  4 i 5 de juliol

Llista definitiva de qualificacions _______________ 9 de juliol 

Procés de matriculació _______________________  del 10 al 27 de juliol

Les obres guanyadores de la quarta edició de Microteatre es duran a terme a Roca Umbert, fàbrica de les arts durant 3 dies. Totes seran representades seguidament, de manera que l'entrada incloeix tots els espectacles.

QUIN ÉS EL MÈTODE?

Les entrades es divideixen en 4 grups, i les obres es representaràn en l'hora i l'ordre d'aquest quadre:

Divendres 17:

21:00h

21:35h

22:15h

22:50h

GRUP 1

Rottenmeier

Desperta'm

[neʃə]

El darrer moviment

GRUP 2

Desperta'm

[neʃə]

El darrer moviment

Rottenmeier

GRUP 3

[neʃə]

El darrer moviment

Rottenmeier

Desperta'm

GRUP 4

El darrer moviment

Rottenmeier

Desperta'm

[neʃə]

Dissabte 18:

21:00h

21:35h

22:15h

22:50h

GRUP 1

Rottenmeier

Desperta'm

[neʃə]

El darrer moviment

GRUP 2

Desperta'm

[neʃə]

El darrer moviment

Rottenmeier

GRUP 3

[neʃə]

El darrer moviment

Rottenmeier

Desperta'm

GRUP 4

El darrer moviment

Rottenmeier

Desperta'm

[neʃə]

Diumenge 19:

18:00h

18:35h

19:15h

19:50h

GRUP 1

Rottenmeier

Desperta'm

[neʃə]

El darrer moviment

GRUP 2

Desperta'm

[neʃə]

El darrer moviment

Rottenmeier

GRUP 3

[neʃə]

El darrer moviment

Rottenmeier

Desperta'm

GRUP 4

El darrer moviment

Rottenmeier

Desperta'm

[neʃə]

ON ACONSEGUEIXO LES ENTRADES?

Només poden aconseguir-se de manera on-line  aquí .

COM PUC FER DIFUSIÓ?

Comparteix l' esdeveniment  del facebook i/o el nostre  cartell .

gener

 00   01   0 03   04   05   0

 07   08   0 10   11   12   13 

 14   15   16   17   18   19   20 

 21   22   23   24   25   26   2

 28   29   30   31 

abril

 01   02   0 04   0  06   0

 08   0 10   11   12   13   14 

 15   16   17   18   19   20   21 

 22   23   24   25   26   27   28 

 29   30 

juliol

 01   02   0 04   0  06   0

 08   0 10   11   12   13   14 

 15   16   17   18   19   20   21 

 22   23   24   25   26   27   28 

 29   30   31

febrer

 00   00   00   00   0  0  0

 0 05   06   07   0  09   10 

 11   12   13   14   15   16   17 

 18   19   20   21   22   23   24 

 25   26   27   28

maig

 00   00   01   02   03   04   0

 06   0 08   09   10   11   12 

 13   14   15   16   17   18   19 

 20   21   22   23   24   25   26 

 27   28   29   30   31 

agost

 00   00   00   01   02   03   0

 05   06   07   08   09   10   11 

 12   13   14   15   16   17   18 

 19   20   21   22   23   24   25 

 26   27   28   29   30   31

octubre

 00   01   0 03   04   05   0

 07   08   0 10   11   12   13 

 14   15   16   17   18   19   20 

 21   22   23   24   25   26   2

 28   29   30   31 

novembre

 00   00   00   00   0  0  0

 0 05   06   07   0  09   10 

 11   12   13   14   15   16   17 

 18   19   20   21   22   23   24 

 25   26   27   28   29   30

Nora Baylach

Dansa teatre

Formada a Barcelona en dansa moderna (Company&Company) i dansa contemporania (Área, espai de dansa i creació). En finalitzar els estudis, forma part de joves companyies com Sonor Dance TheatreDimpro Dance CompanyColectivo Cuatro Ensayos, i participa en diferents projectes coreogràfics 

​de​ l'Institut del Teatre. 

 

Ha encarat diferents encàrrecs de produccions professionals, executant Madre, T-shirt, T-shit, Texit i Òxid.

 

Actualment, forma part de la Cia. La Taimada amb l'espectacle El Octavo Día i la nova producció de Daniel Arellano, Ginnungagap.

 

És intèrpret de La Producció Nacional de Dansa, projecte pioner en visibilitzar, compartir i apropar la dansa contemporània, coreografiat per Roser López Espinosa i Thomas Noone.

Núria Adán

Teatre

Ha cursat els seus estudis a l'Institut del Teatre de Barcelona.

Ha participat en varis projectes teatrals des d'espectacles infantils fins a espectacles de carrer passant per conta contes. Actualment es dedica a l'ensenyament de teatre a Arsènic i a l'Associació de Dones de Caldes.

Proves d'accés de juny

Inscripcions ______________________ 16 abril - 3 juny

Prova específica d’accés  __________ 25 juny | 9-14h

Llista provisional de qualificacions __  3 juliol

Llista definitiva de qualificacions ____ 9 juliol

Procés de matriculació ____________ 10 juliol

Proves d'accés de setembre*

*Només obertes en cas d'haver-hi places disponibles

Inscripcions _____________________  fins el 4 setembre

Prova específica d’accés  _________ 7 setembre | 9-14h

Llista provisional de qualificacions _  14 setembre

Llista definitiva de qualificacions ___ 18 setembre

Procés de matriculació ___________  19 setembre

març

 00   00   00   00   0  0  0

 0 05   06   07   0  09   10 

 11   12   13   14   15   16   17 

 18   19   20   21   22   23   24 

 25   26   27   28   29   30   31

juny

 00   00   00   00   00   01   0

 03   0 0 0  0  0  0

 10   11   12   13   14   15   16 

 17   18   19   20   21   22   23 

 24   25   26   27   28   29   30 

setembre

 00   00   00   00   00   00   0

 02   03   04   05   0 0  0

 09   10   11   12   13   14   15 

 16   17   18   19   20   21   22 

 23   24   25   26   27   28   29 

 30 

desembre

 00   00   00   00   00   00   0

 02   03   04   05   0 0  0

 09   10   11   12   13   14   15 

 16   17   18   19   20   21   22 

 23   24   25   26   27   28   29 

 30   31

Maria Manau

Anàlisi i lectura de textos

 

Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Terrassa.

 

Ha realitzat el curs de Teatre i Pedagogia organitzat per l’Institut del Teatre de Vic.

 

Treballa com a actriu en el projecte de Teatre en L’Educació des de 2007 i com a artista pedagoga, dirigint tallers, des de 2004. Participa activament en teatre amateur, sent membre del grup Quatre per Quatre de Granollers. L’any 2005 funda una empresa d’arts escèniques dedicada sobretot a la creació de microespectacles i formació. Ha treballat amb nens, joves, adults i avis.

Gemma Sangerman

Dicció catalana i fonètica

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre. Des de l'any 2001, ha continuat la seva formació fent cursos i classes particulars amb professors acreditats del mètode Linklater.

Com a actriu, ha treballat en diversos espectacles i actualment prepara l'estrena de Carrer Hospital amb Sant Jeroni, de J. Prat i Coll (dir. R. Romei i L. Ricart). Ha realitzat molts espectacles de poesia i lectures dramatitzades: Paraules i sons de Barcelona (des de 2012) o Espais Enllà (2018). També ha fet ajudanties de direcció, com Interiors de C. Milla (La Gleva, 2018), ha dirigit un espectacle, Molt soroll per res de la Cia. Amyralira (Àtic 22), i ha fundat la companyia RudaTeatre per parlar de dones i literatura (2015). 

 

És professora de dicció de l'Institut de Teatre des de 1999. I també ha impartit cursos a Eòlia, a Estudis de Teatre, a La Central del Raval o a l'Aula de Teatre de Mataró.

Part d'aptituds físiques

 30% 

Activitat 1

Classe conjunta:

Escalfament físic i joc dramàtic

Activitat 2

Monòleg

Activitat 3

Entrevista personal*

Exercici d'aptituds vocals

 30% 

Activitat 1

Classe conjunta:

Treball de veu i ritme

Activitat 2

Monòleg

Activitat 3

Entrevista personal*

Exercici d'aptituds interpretatives

 40% 

Activitat 1

Classe conjunta:

Treball de propostes interpretatives

Activitat 2

Monòleg

Activitat 3

L’entrevista personal*

*Aclariment  sobre l'entrevista personal: en realitat, es tracta d’un seguit de preguntes que pot formular la comissió avaluadora amb la finalitat de comprovar el grau d’aptitud i de maduresa de l’aspirant. Pot estar referida als 3 blocs dels criteris d’avaluació publicats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
bottom of page